nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurk

Waar komt kurk vandaan
In de landen rondom de Middellandse Zee groeien kurkeiken. De meeste kurkbossen bevinden zich in Portugal. Kurk is de schors van de kurkeik (Quercus Suber). De kurkeik kan 10 tot 20 meter hoog worden en 150 tot wel 200 jaar oud. 

De kurkschors heeft 40 miljoen cellen per kubieke centimeter. Deze zijn gevuld met een gasmengsel dat op lucht lijkt, zonder CO2. Deze cellen laten bijna geen water of lucht door, daarom kan kurk zo goed tegen water en drijft kurk. 

Kurkschors
De eerste keer gebeurt dit als de kurkeik 25 jaar oud is. Daarna 1x in de 9 jaar. Het is belangrijk dat bij de kurkeik de schors wordt verwijderd, om de kurkbossen te behouden. In de kurkbossen leven bedreigde diersoorten zoals de Iberische Lynx.

Daarnaast is de kurkeik, na het verwijderen van zijn bast, in staat om 3 - 5 keer meer CO2 te absorberen dan kurkeiken die niet geoogst zijn. 

Kurk eigenschappen
Kurk is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk, recyclebaar, biologisch afbreekbaar, vederlicht, elastisch, vuilafstotend en een milieuvriendelijk natuurproduct. Buiten dat kurk ecologisch verantwoord en duurzaam is, is het ook water afstotend, akoestisch, isolerend, brandwerend, antistatisch, onderhoudsvriendelijk en vederlicht, 

Kurk is een prima alternatief voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken en een kleine footprint willen achterlaten op deze aardbol.


 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.