nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurk behang is de interieurtrend van dit moment. Het geeft een natuurlijke uitstraling maar er zijn ook designs met hotelchique uitstraling. Een kurkwand in je woonkamer is duurzaam en eigentijds. 

Het behang is van zeer zware Portugese kwaliteit. Met een papieren achterkant met daarop kurkfineer. Bij sommige patronen is het kurkfineer open en hierdoor zie je de onderlaag in goud, zilver of kleurtjes met goud.Weergave:


Bezig met laden...
Kurk behang goud
€ 139,00 (1 rol = 4,125m2) |€ 31,27 p/m2
Kurk behang goud met kleurtjes
€ 139,00 (1 rol = 4,125m2) |€ 31,27 p/m2
Kurk behang naturel
€ 99,00 ( 1 rol = 4,125m2 | € 24,- p/m2
Kurk behang zilver
€ 139,00 (1 rol = 4,125m2) |€ 31,27 p/m2
Tijger behang
€ 99,00 (1 rol = 4,125m2) | € 21,82 p/m2

KURKBEHANG

Kurkbehang verkopen wij in diverse hippe designs. Kurk behang met goud, zilver, kleurtjes met goud, tijgerprint, of naturel kurk kleur in een streepmotief. Ons kurkbehang is van een zware Portugese kwaliteit en heeft een exclusieve uitstraling. De wand is van papier met daarop ondergrond van goud, zilver of gekleurde onderlaag. Daar overheen laag kurkfineer. Kies je voor  duurzaam behang, kies dan kurkbehang. 

Kurk behang goud

Ben je op zoek naar een hotelchique uitstraling en wil je een duurzaam product aan de muur? Kies dan voor kurk behang goud. Door de opengewerkte structuur van het kurkfineer geplakt op een onderlaag van goud zie je vele gouden accenten. 

Zilver behang

Zilver behang gecombineerd met een opengewerkte kurkfineer laag geeft elk vertrek in huis : woonkamer, slaapkamer, kinderkamer, speelkamer een koele maar ook warme uitstraling. Ben je op zoek naar bijzonder duurzaam behang voor in je restaurant, winkel, bar denk dan is dit zilver behang een aanrader. 

Kurk behang met kleurtjes

Ben je op zoek naar vrolijk duurzaam behang? Ga dan voor dit behang in kurkkleur met diverse kleurtjes zoals, goud, groen en rood.

Tijger behang

Tijger behang met een design van de strepen van de tijger. Dit tijger behang is gemaakt van echt kurk. Haal de jungle in huis dan haal je met tijger behang van kurk dan haal je 2x de natuur in huis. Het motief van de vacht van het tijger is gemaakt van echt kurkfineer. Dit behang met print heeft de mooie kleuren bruin en camelkleur, een iets donkere kurkkleur. Dit jungle behang is een aanwinst voor elke ruimte. Behang de muren in je restaurant, café, hotel, winkel, slaapkamer, woonkamer of waar jij maar een junglelook wilt creëeren. Complimenten gegarandeerd. 

Kurk behang

Kurk behang in de naturel kurkkleur met een dun gestreept motief daarmee haal je de natuur in huis of waar je ook maar wilt. De kurkkleur zorgt voor een warme uistraling waar je helemaal zen van wordt. 

Exclusief behang

Exclusief behang koop je bij Artinato. Waarom? Omdat het behang is dat exclusieve motieven heeft en gemaakt van kurk met hele toffe kleuren en printen. Gemaakt van echt kurkfineer dus geen geen kurklook.  

Kurken muur

Een kurken muur creëer je in een handomdraai met kurkbehang. Denk eens out of the box en geef je woonhuis of bedrijfspand een natuurlijke uitstraling. Er zijn ook vele andere materialen waar je een kurken muur mee kunt maken. Denk eens aan kurk wandtegelskurk wandpanelen  of kurk op rol

Kurk behang aanbrengen

Ons kurkbehang wordt in Portugal geproduceerd en is hoge en dikke kwaliteit. Voor het aanbrengen dient de muur glad (gestuct) te zijn. Omdat het behang van een zware kwaliteit is raden wij aan het behang met Arte Clear Pro lijm aan te brengen.

Kurk

Kurkeiken

Kurkeiken groeien rond de Middellandse Zee en een gedeelte groeit in Noord Afrika. Ze groeien het meest in de Montados. Het grootste gedeelte van de Montados zijn gelegen in Zuid-Oost Portugal. Kenmerkend zijn de bomen met een lage dichtheid, gecombineerd met landbouw. De belangrijkste boomsoorten die hier voorkomen zijn de kurkeik (Qyercys Suber) en/of de steeneik {Quercus rotundifolia). Van het kurkeikengebied komt 736.775 ha voor in Zuid-Oost Portugal. Het Steeneikenbosgebied neemt 331.179 in beslag. Of gemengde begroeiing van deze twee soorten komt ook veel voor. 

De kurkeik herken je aan zijn grillige vorm met krinkelende takken. De bladeren hebben een  donkergrijze tot groenige kleur en hebben een behaarde onderkant. De bladeren hebben hierdoor een bleke groene kleur. 

Wil je eens wat anders in je tuin dan een olijfboom? Kurkeiken groeien ook in Nederland en kunnen zelfs in de volle grond. Meer zien? Kijk dan hier bij kurkeiken

Kurkschors

De kurkschors is ruw en grijs en bestaat uit heel veel cellen. Namelijk 1cm3 bevat 40 miljoen cellen, deze zijn gevuld met een op lucht lijkend gas. Kurkschors laat bijna geen lucht, water en olie door. De buitenkant van de cellen bezit surbine, dit is een natuurlijke binder. Geen ander natuurlijk of synthetisch materiaal bevat zoveel cellen als kurkschors. Kurk isoleert hierdoor zeer goed en verbetert daardoor ook de akoestiek. 

De kurkschors beschermt de boom tegen hitte en uitdroging. Hierdoor kan de kurkeik later gewoon weer groeien. De schors wordt elke keer dikker en soepeler.

De kurkbossen met vele kurkeiken en steeneiken werken brandvertragend zodat de brand zich in droge, warme gebieden zich minder snel verspreidt. 

Kurkeiken zijn winterhard tot wel -20C.  Is de winter zacht dan blijft het blad mooi donker grijsgroen. In een strenge winter kan het blad bruin kleuren en afvallen. 

Hoe kurk gemaakt?

Voor het oogsten van kurkbast worden géén bomen gekapt. Alleen de bast van de boom wordt verwijderd. De kurkeik waarvan de bast is verwijderd absorbeert vele, vele malen meer CO2 dan een kurkeik met bast. De bast van de eik neemt in zijn groei tot volwassen bast het maximale aan CO2 op. Bij een kurkeik met een volwassen bast neemt de CO2 opname enorm af. Na het oogsten begint de cyclus weer opnieuw, een geschilde kurkeik neemt weer maximaal CO2 op.  Ambachtelijke vakmensen verwijderen de kurkschors met de hand. Dit ambachtelijk werk is generaties overgegaan van vader op zoon. 

De kurkschors wordt voor de 1e keer verwijderd als de kurkeik 25 jaar is en de boom minimaal 75cm dik. De eerste oogst heet de Virgin Cork. De schors blijft eerst een tijd in het bos liggen als natuurlijke bodembedekker en om vocht te verdampen. Bij de oogsten daarna wordt de kurkschors gedroogd en gekookt om de insecten te verwijderen en de kurk flexibeler te maken.

Kurk

Kurk is ontzettend duurzaam en voor kurk worden geen bomen gekapt. Kurk is volledig hernieuwbaar dat wil zeggen het groeit vanzelf weer aan. Kurk is recyclebaar, brandwerend, isolerend, akoestiek verbeterend en zeer geschikt voor mensen met een allergie. Kijk hier voor meer eigenschappen van kurk

Kurk behang: voor wie gaat voor exclusiviteit, originaliteit, duurzaamheid en kwaliteit! 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies