nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurkwanden

Kurk muur

Wil je met duurzaam materiaal een muur bekleden? Denk dan aan een kurk muur. Kurk is volledig natuurlijk, biologische afbreekbaar en recyclebaar. Kurk is hernieuwbaar. Dat wil zeggen dat kurkbast vanzelf weer aan de kurkeik aangroeit.

Kurkwanden isoleren en verbeteretren de akoestiek. Als je een ruimte hebt met veel harde materialen dan is een kurk muur de oplossing, het dempt de echo van het geluid. 

Voor kurk worden geen bomen gekapt in tegenstelling tot hout. De bast van de kurkeik groeit weer aan. Een kurkeik waarvan de bast is verwijderd neemt vele malen meer CO2 op dan een kurkeik met bast. De kurkeik waar onder ander kurkwanden van gemaakt worden groeien vooral rond de Middellandse zee en in Noord-Afrika. Portugal levert het meeste kurk. 

Ben je benieuwd naar de soorten kurk voor kurkwanden, voordat je bijvoorbeeld kurk wandpanelenkurk wandtegels of kurk behang gaat kopen? 

Lees dan alles over kurkwanden, we vertellen je er hieronder graag meer over.Waarom kiezen voor kurkwanden?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om kurk op wanden in hun huis te plaatsen. De voornaamste reden is hierboven al genoemd, De productie van kurk en het materiaal zelf is ontzettend duurzaam. Kurk komt namelijk van de kurkeik, de quercus suber. Wil je graag ecologisch verantwoorde wandbekleding? Dan zijn kurkwanden dus een perfecte optie.

Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om voor wandbekleding van kurk te kiezen, namelijk:

  • Kurk geeft een robuuste uitstraling, wat perfect past bij de industriële stijl die tegenwoordig erg geliefd;
  • Kurk is vuilafstotend;
  • Kurk is eenvoudig op een wand aan te brengen;
  • Kurk is biologisch afbreekbaar;
  • Kurk is recyclebaar
  • Een kurkwand is prima als prikbord te gebruiken;
  • Kurk draagt bij aan de akoestische isolatie in een ruimte;
  • Kurk is antistatisch
  • Kurk draagt ook bij aan de warmte isolatie in een ruimte.

Welke soorten wandkurk kun je aanbrengen?

Er zijn verschillende manieren om een wandkurk te creëren. We benoemen de mogelijkheden hieronder.

Kurktegels 

Je kunt onder andere gebruik maken van kurk wandtegels die speciaal zijn gemaakt om een kurkwand mee te maken, zoals de kurktegels van Artinato. Bij ons kun je kiezen uit verschillende motieven en kleuren kurk wandtegels. Bij ons vind je dus zeer waarschijnlijk een kurken wandtegel die helemaal bij de rest van jouw interieur past.

Akoestische kurk wandpanelen

Kurk wandpanelen verbeteren de akoestiek, de galm in de ruimte wordt minder. De meest duurzame akoestische panelen zijn gemaakt van duurzaam kurk. 

3D WANDPANELEN

3D wandpanelen van kurk geven de panelen een mooie natuurlijke diepte en zorgen voor extra demping van de akoestiek. Dit omdat het hoogte verschil zit in het materiaal.

Kurk op rol

Kurk op rol hebben wij ook in ons assortiment. Door te kiezen voor kurk op rol, heb je heel vlot en eenvoudig een kurk wandbekleding in de ruimte. Bovendien kun je de kurk op rol als een groot prikbord gebruiken. Dit kan niet alleen leuk, maar ook ontzettend handig zijn. Op een groot prikbord kun je namelijk van alles kwijt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oproepjes, maar ook aan ideeën die voortkomen uit brainstormsessies, foto's enzovoorts. Kurk op rol verbetert de akoestiek en isoleert. 

Kurkbehang

Kurk behang is gemaakt van echt kurk en is hip en duurzaam. Ons kurkbehang is van een zeer zware Portugese kwaliteit. Verkrijgbaar in diverse designs. 

Wat is belangrijk als je kurk op de wand aanbrengt?

Kurk is een natuur product. Daarom is het belangrijk om kurk tenminste eerst 48 uur lang te laten liggen in de ruimte waar je een kurkwand wilt maken. Hierdoor kan het materiaal acclimatiseren en op dezelfde temperatuur komen als de ruimte. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om kurk op de wand te bevestigen. Kurk is een volledig natuurproduct soms zitten er mogelijk kleine nuances in kurk, dit hoort bij het product en geeft het product een natuurlijke uitstraling. Dit in tegenstelling tot kunststof materialen die geprint zijn. Wij raden aan bij kurk wantegels, tegels uit verschillende pakken door elkaar te gebruiken. Kurk is gemaakt van boomschors van de kurkeik. Het komt volledig uit de natuur. Ondanks dat kurk met de uiterste zorg is gedroogd kan het gaan werken dat wil zeggen het kan krimpen of gaan uitzetten. Dit is een eigenschap die, net als bij hout, ook bij kurk hoort.

Kurk anti allergisch

Kurk kent geen elektrische lading en trekt daarom geen stof aan. Dit maakt kurk een anti-allergisch product. Uitstekend te gebruiken door mensen die allergisch zijn.

Kurk isolatie

Door de cellen in de schorslaag die allemaal als kleine warmte- en geluidsisolatoren werken absorberen deze cellen de druk en schokken en geven ze kurk drijfvermogen en veerkracht. Denk maar aan een wijnkurk, hoe die meeveert als je hem in de wijnfles drukt.

Kan kurk tegen vocht?

Kurk kan tegen vocht! Door de miljoenen cellen gevuld met surbine, laat kurk geen water/vocht door. Denk maar aan het feit dat kurk drijft en niet volloopt met water. Daarom is kurk ook uitstekend om mee te isoleren en kan kurk voor de buitenmuur worden gebruikt.

Is kurk geluiddempend

Jazeker! Kurk is geluiddempend. En verbetert hiermee de akoestiek. Dit omdat per 1m3cm 40 miljoen cellen bevat die elk het geluid isoleren. Bijvoorbeeld kurklaminaat dempt 54% meer geluid dan gewoon laminaat.

Onschadelijk voor gezondheid

Kurk is een volledig natuurproduct en bevat geen giftige stoffen. Daarmee is het een uniek product dat bijdraagt aan uw gezondheid en aan de natuur.

Onze kurkproducten komen uit Portugal, dit land is de grootste leverancier van kurk. Portugees kurk heeft een zeer hoge standaard kwaliteit, daarom kiezen wij voor Portugees kurk. De lonen liggen op niveau en de arbeidsomstandigheden zijn goed, dit vinden wij erg belangrijk. Portugal houdt zijn naam hierin hoog; 15% van de bevolking werkt in de kurksector. In eigen atelier verwerken wij ook halffabricaten tot eindproduct.

Hoeveel weegt kurk?

Omdat kurk per 1cm3 40 miljoen  cellen bevat is het ook bijna gewichtloos. Ideaal als je een kurkwand of kurkvloer gaat installeren. Maar natuurlijk ook voor het tillen van je kurk kruk of het dragen van een  lichte kurk tas op je schouder.

Vegan en diervriendelijk

Kurk is een volledig natuurproduct en diervriendelijk. Het is Vegan en Peta approved.

Voel je meer in de natuur met kurkwanden aan de muur. 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies