nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurk-wandpanelen

 

Kurk wandpanelen zijn volledig gemaakt van kurk en hebben daardoor een natuurlijke uitstraling. Kurk wandpanelen zijn vederlicht vederlicht omdat kurk uit miljoenen holle cellen bestaan. 

Met kurk wandpanelen haal je de natuur in huis. Verkrijgbar in vele motieven en afmetingen. In natuurlijke kurk kleuren maar ook met kleur. Ze zijn makkelijk zelf te monteren. Je hebt in een handomdraai een prachtige kurkwand. 

Kurkwanden

Kurkwanden zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Wonen en werken in een natuurlijke omgeving zorgt voor inder stress en hoofdpijn, het bevordert ons welzijn. 

Met kurkplaten creëer je een natuurlijke duurzame omgeving. 

 

 Weergave:
  1 / 2  Bezig met laden...
   1  2  

Kurkplaten

Kurk wandpanelen zijn verkrijgbaar ik veel designs. De kurk wandpanelen zijn volledig gemaakt van kurk. De voorkant van het paneel wordt aangebracht op een kurkplaat van geagglomereerde kurk. Dit zijn kurk korrels en snippers die samen een plaat vormen. 

Kurk kopen

Kurk kun je kopen in vele vormen. Een daarvan zijn kurkplaten. Deze worden veel toegepast door interieurstylisten in bedrijfsruimten en woningen. In moderne gebouwen en woningen worden veel harde materialen toegepast, zoals betonvloeren en natuursteen. Dit zorgt voor een slechte akoestiek: het verzoorzaakt een vervelende echo. 

Voordelen kurkplaten

In deze onrustige tijd is het fijn om je eigen plek te creëren waar je je prettige voelt. Een plek met natuurlijke materialen is rustgevend en verminderd stresss. Kurk platen aan de muur geeft jou dat gevoel. In tegenstelling andere traditionele muurbekleding is kurk een natuurproduct. Het geeft een warme uitstraling en zijn in vele soorten verkrijgbaar. Voor iedere smaak wat wils. Kurk platen met natuurlijke dessigns maar ook in moderne kleuren en motieven. 

Decoratieve kurkwanden zijn gemaakt van de hoogste kwaliteit kurk. De volledig natuurlijke en ecologische kurkwanden zorgen voor warme omgeving en isoleren uitstekend. Daarnaast verminderen ze de echo. Maak een kurkwand op kantoor, in huis, restaurant of andere verblijven. Je zult verrast zijn over deze prachtige wanden. 

Welke ruimte is geschikt voor een kurkmuur?

Kurkplaten kunnen aangebracht worden in alle droge ruimtes, zoals kantoren, winkels, woningen, restaurants en nog veel meer. 

Ook kunnen er kurkwanden, van bepaalde kurkplaten of kurktegels, gemaakt worden in natte ruimtes zoals badkamers, keuken en zelfs sauna's. Kurk kan tenslotte tegen vocht. Hierbij dienen de kurkplaten wel gelakt en afgekit te worden. 

Decoratieve wandkurk is een aanwinst voor elk vertrek. Het is een duurzame en praktische oplossing. Kurkwanden verbeteren de leefomgeving en het welbevinden van de mens. Daarnaast verbeteren kurkwanden het geluidsniveau binnenin de ruimte en daar buiten. Kurkwanden isoleren warmte en kou. Vooral de warmte is in deze tijd van essentieel belang met de stijgende gasprijzen. Het is voor onze eigen gezondheid van belang om te isoleren met onschadelijke materialen. 

Akoestische wandpanelen

Kurk vermindert door de structuur en de holle cellen in kurk geluid. Kurkwanden dempen de golven van het geluid en absorberen trillingen. Kurk heeft per kubieke centimeter 40 miljoen cellen die geluiden absorberen. Geluiden in de ruimte en van de ruimtes ernaast. 

Isoleren met kurk

Muren kun je aan de binnenzijde, tussen muren en aan de buitenkant isoleren met kurk. Het voordeel van de binnenzijde isoleren met kurk is dat je een volledig natuurproduct in de ruimte aanbrengt vrij van toxines of andere schadelijke stoffen. 

Is kurk duurzaam?

Kurk is een zeer duurzaam product en gaat heel lang mee. Het is een volledig natuurproduct, afbreekbaar, milieuvriendelijk, recyclebaar en bevat geen giftige stoffen. 

Voor kurk worden geen bomen gekapt. De bast wordt handmatig geoogst. Dit is een ambachtelijk vakmanschap dat van generatie op generatie wordt overgedragen. De kurkeik loopt hierbij geen schade op. Het verwijderen van de kurkbast verbetert de opname van CO2. 

Kurkeiken verminderen CO2

Door de vraag naar kurk worden kurkbossen onderhouden. Dit proces levert een actieve bijdrage aan de klimaatbeheersing.

Kurkbomen absorberen meer CO2 dan alle andere bomen. Voor kurk worden geen bomen gekapt. De bast van de kurkeik  wordt door vakkundige ambachtsmensen met hand verwijderd. Dit gebeurd al van generatie op generatie. Een kurkeik zonder bast neemt vele malent meer CO2 op dan een kurkeik met bast. Nadat bij de kurkeik de bast is verwijderd  groeit er weer een nieuwe dikkere bast aan. Deze kurk bast neemt in zijn groeiproces nog meer CO2 op. Dit proces herhaalt zich elke  keer na het oogsten. Met als resultaat  een steeds dikker wordende bast, de CO2 opname wordt meer en meer.

Kurkeik

De gemiddelde leeftijd van de kurkeik is 150 jaar. De eerste keer dat de kurkeik van zijn schors  wordt ontdaan is bij 25 jaar. Daarna gebeurt dit 1x in de 9 jaar. De sterk verhoogde CO2 opname, in de levenscyclus van de boom, kan zeker 10-12 keer herhaald worden. Als we dit afzetten tegen kurkeiken die niet ontdaan zijn  van hun schors, concluderen we dat de CO2 opname bij deze kurkeiken vele malen groter is.

Daarom moeten  de kurkbossen onderhouden worden. De kurkbossen behoren tot de belangrijkste bossen, in de landen rond de Middellandse Zee en Noord Afrika, qua biodiversiteit. Er leven ontelbare dieren (ook bedreigde dieren zoals de Iberische Lynx, Iberian Imperial Eagle, Barbary hert), plantensoorten, micro-organismen en schimmels.

Hoeveel weegt kurk?

Omdat kurk per 1cm3 40 miljoen  cellen bevat is het ook bijna gewichtloos. Ideaal als je een kurkwand of kurkvloer gaat installeren. Maar natuurlijk ook voor het tillen van je kurk kruk of het dragen van een  lichte kurk tas op je schouder.

Kurk is anti allergisch

Kurk kent geen elektrische lading en trekt daarom geen stof aan. Dit maakt kurk een
anti-allergisch product. Uitstekend te gebruiken door mensen die allergisch zijn.

Een paneel kent vele kleurnuances, dit hoort bij  natuurlijk kurk. Het kan zijn dat als de zon zijn werk heel goed doet dit iets kan verkleuren. Ook dit kunnen wij niet voorkomen. Beide voorbeelden vallen niet onder garantie. Met kurk haal je letterlijk de natuur in huis. 

Kurk wandpanelen voor een duurzame, hippe, natuurlijke wand

Kurkplaat

Een kurkplaat kent vele kleurnuances, dit hoort bij natuurlijk kurk. Het kan zijn dat als de zon zijn werk heel goed doet dit iets kan verkleuren. Ook dit kunnen wij niet voorkomen. Beide voorbeelden vallen niet onder garantie. Met kurk haal je letterlijk de natuur in huis. 

Met kurk wandpanelen haal je de natuur naar binnen. Voel je meer in de natuur met kurk aan de muur. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.