nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

3d-wandpanelen

3d wandpanelen van kurk zijn decoratief voor aan de wand en kunnen ook op het plafond worden geplaatst. 3d wandpanelen hebben reliëf en diepte. Daarnaast, misschien nog wel belangrijker, de wandpanelen van kurk isoleren en dempen het geluid.  Weergave:

Wandbekleding

Wandbekleding in 3d van kurk is een snelle oplossing voor binnenmuren. Er zijn vele soorten 3d wandbekleding verkrijgbaar. Er is maar een soort die zo isoleert en de akoestiek verbetert als de 3d kurkwandpanelen. 

Wandpanelen

De 3d wandpanelen zijn makkelijk te monteren. Voor sommigie soorten heb je voldoende aan een scherp stanleymes. Voor dikkere wandpanelen kun je het beste een zaagtafel gebruiken. Met de juiste lijm erbij heb je zo een totaal ander interieur. 

De Kurkwanden zijn duurzaam, dempen geluid en isoleren. Kurkwanden kun je maken van prachtige akoestische wandpanelen. 

Waarom verbetert een 3d wandpaneel de akoestiek?

Een 3d wandpaneel van kurk heeft diepte en reliëf. Hoe dikker en hoe meer reliëf hoe meer het wandpaneel geluid dempt. 

In een modern interieur worden tegenwoordig veel harde materialen gebruikt, zoals gietbetonnen vloeren en aanrechtbladen en natuursteen. Hierdoor galmt het vaak in de ruimte, waardoor een echo ontstaat. Kurkwanden dempen geluidsgolven en absorderen trillingen.

Van alle natuurlijke stoffen heeft kurk één van de beste isolerende eigenschappen. Kurk onderdrukt en vermindert geluid door de structuur en de flexibiliteit. Dit komt, omdat kurk per 1cm3 wel 40 miljoen cellen heeft. Dit zijn kleine ondoordringbare ruimtes van elkaar geïsoleerd, die geluiden absorberen. Geluiden in de ruimte en geluiden van de ruimte er naast. 

Wat betekent akoestiek?

Een ruimte heeft effect op geluid en de echo van geluid, dit is akoestiek. Geluid zijn trillingen in de ruimte, deze kaatsten teurg bij harde materialen met een glad oppervlak.  Heb je zachte materialen met ruwe oppervlakten dan wordt het geluid opgenomen. 

Waarom isoleren 3d wandpanelen

De 3d wandpanelen van kurk zijn dik. 

 

Akoestische wand panelen

Kurk is een volledig natuurlijk en duurzaam materiaal. Kurk kent vele toepassingen voor aan de wand. Zo zijn er kurkplatenwandtegels en kurk rollen

Kurk wandpanelen 

Wij hebben in deze categorie kurkproducten voor kurkwanden geselecteerd die het meest de akoestiek verbeteren. Hoe dikker de kurk en hoe meer relïef, hoe meer het geluid wordt gedempt. Uiteraard dempen andere kurkproducten zoals wandtegels of kurk op rol ook het geluid. Tenslotte heeft kubieke centimeter 40 miljoen holle cellen die geluid dempen.

Kurkschors  heeft een unieke honingraatstructuur met miljoenen kleine, holle cellen die volledig met lucht zijn gevuld. Deze zijn waterdicht en luchtdicht. Dit komt door de natuurlijke eigenschappen van kurk; de structuur en chemische samenstelling van de oersterke en flexibele celmembranen. 

Met akoestische wandpanelen van kurk haal je de natuur in huis. De wandpanelen zijn in vele designs verkrijgbaar. Van de originele schors van de kurkeik in de varianten voorkant; Forest Front en achterkant van schors van de kurkeik; de Forest Back. Puur natuur, puur kurkschors. Deze houden de geluiden zeer goed tegen. Daarnaast zijn er ook vele wandpanelen in lichte en donkere kleuren: kurkstroken in naturel kurk kleur of donkerbruin of in monderne kleuren grijs met wit. Smalle kurkstroken of wandpanelen met baksteenlook in een fijne en grovere uitvoering.

Akoestisch 3d plafond

Een plafond dat de echo verminderd maak je met 3d wandpanelen van kurk. Wees creatief, maak een brede baan met panelen op de muur en een baan op het plafond. Of doe eens wat out of the box. Maak je plafond akoestisch en plaats 3d wandpanelen op het hele plafond. 

3d wandpanelen schilderij

Een schilderij maak je van één of enkele 3d wandpanelen. Er is een ruime keuze in onze kurkwinkel, die hier zeer geschikt voor zijn. Hiermee creëer je een bijzonder, natuurlijke blikvanger aan de wand.  Zie hiervoor diverse foto's. 

3d panelen van kurk met moswand 

Kurk is prachtig te combineren met een moswand. Denk hierbij aan kurkplaten afgewisseld met mos. Je hebt kurkplaten van de ruwe bast van de kurkeik of kurkplaten in verschillende motieven. Een moswand met kurktegels is ook een aanrader. Een moswand wordt ook vaak geleverd met een logo. Deze logo's zijn vaak gemaakt van kunsstofmaterialen, jammer van de mooie natuurlijke moswand. Een mooie moswand verdiend een kurklogo. Moswanden zijn in verschillende soorten mos verkrijgbaar. Met een moswand en kurk heb je een dubbele akoestische isolatie. En bovendien isoleert het ook nog eens. Een moswand gecombineerd met kurkpanelen dan haal je dubbel de natuur in huis. Een moswand is ook op kurkpanelen aan te brengen. 

Waar hebben 3d wandpanelen het meeste effect?

3d wandpanelen hang je het beste aan het plafond en aan de wanden. Hiermee bereik je het maximale resultaat. Breng de wandpanelen aan op de plek waar het meeste geluid wordt gemaakt. Bijvoorbeeld in de keuken waar tegenwoordig de aanrechtbladen vaak van hard materiaal zijn, bijvoorbeeld natuursteen. Waar zithoeken staan en bij eethoeken. 

Restaurants, winkels en werkplekken met hoge plafonds of een gietbetonnen vloeren. Op plekken waar veel mensen bij elkaar zitten of staan. 

Mocht je zeer goede geluidsapparatuur hebben dan is het aan te raden om in de ruimte waar je dit hebt staan wandpanelen te plaatsen om de akoestiek te verbeteren. Zo komt het geluid nog meer tot zijn recht. 

KURK EIGENSCHAPPPEN

Kurk is vederlicht

Het kurkvolume is 80% gevuld met een gasvormige materie. Dat maakt dat kurk extreem licht is en drijft.

Elastisch en veerkrachtig

De celmembranen zijn zeer flexibel, waardoor de kurk zowel samendrukbaar als elastisch is.
Wanneer kurk onder grote druk staat, wordt het gas in de cellen samengedrukt en neemt het volume af. Wanneer de druk afneemt krijgt kurk onmiddellijk zijn oorspronkelijke volume terug.

Ondoordringbaar

De aanwezigheid van suberine (een complex mengsel van vetzuren en zware organische alcohol) maakt kurk ondoordringbaar voor zowel vloeistoffen als gassen. Hierdoor rot het niet en kan daarom worden beschouwd als een van de beste afdichtingen die er zijn. Denk maar aan een kurk die op water drijft.

Kurk isoleert

Van alle natuurlijke stoffen heeft kurk één van de beste isolerende eigenschappen. Kurk onderdrukt en vermindert geluid en isoleert door de structuur en de flexibiliteit. De gasvormige elementen zijn afgesloten in kleine, ondoordringbare ruimtes, van elkaar geïsoleerd door een vochtbestendig materiaal.

Kurk is brandvertragend

Kurkschors van de kurkeik vertraagd branden. De vlammen worden niet of nauwelijks  verspreidt. En er komen geen giftige gassen vrij tijdens de verbranding.

Kurk is duurzaam

Kurk is zeer slijtvast en heeft een hoge wrijving tussen 2 oppervlakten. Dit komt door de honingraatstructuur die zorgt voor minder last van stoten en wrijving dan andere harde oppervlakken.

Kurk is hypoallergeen

Omdat kurk geen stof opneemt, veroorzaakt het geen allergieën en is daarom ideaal voor mensen met een allergie en astmapatiënten.

Kurk is hernieuwbaar

Dat wil zeggen nadat het kurkschors, de bast, van de boom is verwijderd deze weer aangroeit en zelfs dikker wordt.

Daarnaast is kurk recyclebaar en volledig biologisch afbreekbaar.

Voor natuurlijke, 3d wandpanelen shop je duurzaam en natuurlijk bij Artinato.

Artinato "Close to Nature".

 

 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.