nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurk op rol 

Kurk op rol kan je gebruiken om een groot prikbord te maken, als kurkbehang en als isolatie voor ondervloeren en wanden. Kurkwanden dempen het geluid en isoleren. Ook als ondervloer dempt kurk het geluid en zorgt voor goede isolatie. 

Kurk op rol kopen

Wij verkopen kurk op rol in diverse diktes. 
 Weergave:


Bezig met laden...
Kurk op rol - 7 mm
€ 199,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 8 mm
€ 238,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 9 mm
€ 266,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 10 mm
€ 296,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 2 mm
€ 58,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 3 mm
€ 88,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 4 mm
€ 118,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 5 mm
€ 147,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter
Kurk op rol - 6 mm
€ 177,00 | breed 1 meter, per rol van 10 meter

Kurk op rol 

Kurk op rol wordt veel gebruikt voor kurk prikborden. Het kan ook op een hele wand bevestigt worden, als kurk behang. 

Het is trendy, mooi, en in een simpele handomdraai ziet je ruimte er totaal anders uit. Je verbetert de akoestiek en verhoogt de isolatie.

Duurzaam wonen 

Duurzaam wonen kun je in deze tijd niet omheen. Wat is er duurzamer dan kurk. Kurk is een volledig natuurproduct, hernieuwbaar en recycebaar, goed toepasbaar als je duurzaam wilt wonene. Met natuurlijke, duurzame materialen om je heen bevordert je welzijn. Je voelt je relaxter en uit onderzoek is bewezen is dat het leidt tot minder stress en hoofdpijn. 

Kurk isolatie

Met kurk isolatie gebruik je een duurzame, milieuvriendelijke isolatie. Energie besparen doe je met duurzaam kurk. Kurk isoleert warmte en kou. Dus 's winters minder stookkosten en zomers een koelere woning. Kurk is een volledig natuurproduct en ook nog eens recyclebaar. Je kunt kurkrollen en kurkplaten gebruiken op de muur, in de spowmuur en als ondervloer. De vloer wordt dan nog stiller en warmer. Voor isolatie als ondervloer adviseren wij diktes van: 2mm, 4mm en 6mm. 

Kurk rollen en akoestiek

Kurk dempt het geluid en zorgt voor minder echo in de woning en doorgevende geluiden naar andere verdiepingen. 

Kurkrollen van 2 mm, 4 mm en 6 mm worden vaak toegepast om het geluid te verminderen in gebouwen. Het is een natuurproduct om geluid mee te dempen, in de woning en de verdiepingen er onder. Een kurk ondervloer kan toegepast worden bij laminaatvloeren, houten vloeren, linoleum, vinyl, tegels en marmer.

Kurk muren

Kurk muren passen in een industrieel interieur met stoere metalen, betonnen en leren meubelen. Kurk passen ook in een landelijk interieur met vergrijsde kleuren, kalkverf en wat doorleefde meubelen. Waarbij je oude foto's en memories op je krukwand prikt. 

Kurk is tijdloos en duurzaam en voldoet daardoor aan de huidige woontrend. Het wordt gebruikt door architecten en stylisten. Kurk bevat holle cellen wel 40 miljoen per 1cm3 dit maakt dat het geluid dempt van alle harde materialen zoals steen, metaal en beton.

Kurk schilderen

Kurk kan je schilderen. Het behoudt zijn authentieke, open structuur en dat maakt het juist zo mooi. Als je kurk met een open structuur verft blijf je de natuurlijke structuur van kurk zien.  

Met kurk haal je de natuur naar binnen en draag je ook nog eens een steentje bij aan het behoud van de kurkbossen.
Kurk is niet alleen een prachtig natuurproduct, het is duurzaam en ook nog eens vegan

Kurk op de muur bevestigen

Kurk op de muur bevestigen is niet moeilijk en kan je het zelf doen als je de juiste middelen, zoals onze ecologische lijm gebruikt. 

Voor gebruik als prikbord raden wij minimaal 5 of 6 mm dikte aan. 

Kurk rollen technische informatie

Lees je graag technische informatie over de kurk op rol?
De kurk op rol is gemaakt van geagglomereerde kurk: gemalen kurkschors (kurkgranulaat) die samen met een bindmiddel samengeperst wordt tot een cilinder. De cilinders worden gesneden tot rollen. Soms heeft een kurk op rol kleurverschillen en structuurverschillen. Dit wordt niet als klacht in behandeling genomen. De oorzaak komt, omdat de kurkcilinder tot wel 7 lagen wordt opgebouwd. Dit doet geen afbreuk aan de werking en de kwaliteit van onze kurk. 

Eigenschappen kurk:

  • geluidsdempend
  • isolerend
  • duurzaam
  • brandwerend
  • 100% natuurproduct
  • Portugees kurk
  • vrij van chemicaliën en toxines
  • recyclebaar

Isolatiekurk is ongevoelig voor vocht, het is een schokwerend en geluiddempend materiaal. Er wordt geen enkel ander materiaal aan de kurk toegevoegd tijdens de productie. Van nature is deze kurk niet aantrekkelijk voor muizen of termieten. Isolatiekurk heeft een zeer gunstige verouderingscoëfficiënt, dit wil zeggen de isolatie-waarde van kurk neemt nauwelijks af in de loop van de tijd. Deze kurk rol is dus zeer geschikt als isolatiemateriaal en om de akoestiek te verbeteren. 

Kurk en veerkracht

De cellen in de schorslaag werken allemaal als kleine warmte- en geluidsisolatoren. Hiermee absorberen deze cellen de druk en schokken en geven ze kurk drijfvermogen en veerkracht. Denk maar aan een wijnkurk, hoe die meeveert als je hem in de wijnfles drukt.

Kan kurk tegen vocht?

Kurk kan tegen vocht! Door de miljoenen cellen gevuld met surbine, laat kurk geen water/vocht door. Denk maar aan de kurk van de wijnfles die drijft en niet volloopt met water. Daarom is kurk ook uitstekend om mee te isoleren en kan kurk voor de buitenmuur worden gebruikt.

Is kurk geluiddempend

Jazeker! Kurk is geluiddempend. En verbetert hiermee de akoestiek. Dit omdat per 1m3cm 40 miljoen cellen bevat die elk het geluid isoleren. Bijvoorbeeld kurklaminaat dempt 54% meer geluid dan gewoon laminaat.

Hoeveel weegt kurk?

Omdat kurk per 1cm3 40 miljoen cellen bevat is het ook bijna gewichtloos. Ideaal als je een kurkwand of kurkvloer gaat installeren. Maar natuurlijk ook voor het tillen van je kurk kruk of het dragen van een  lichte kurk tas op je schouder.

Kurk is anti-allergisch

Kurk kent geen elektrische lading en trekt daarom geen stof aan. Dit maakt kurk een anti-allergisch product. Uitstekend te gebruiken door mensen die allergisch zijn voor onder andere stof. 

Onschadelijk voor gezondheid

Kurk is een volledig natuurproduct en bevat geen giftige stoffen. Daarmee is het een uniek product dat bijdraagt aan uw gezondheid en aan de natuur.

Voor kurk worden geen bomen gekapt. De bast van de kurkeik wordt met de hand verwijderd. Een kurkeik zonder bast neemt vele malen meer CO2 op dan met bast en veel meer dan andere bomen.

Wil je graag advies? Laat het ons gerust weten.
Je kan ons mailen, bellen, whatsappen of bezoeken in onze kurkwinkel in Maarsbergen. Dat is dichtbij Utrecht. Kom naar onze kurkexperience. Wij staan je graag te woord! 

Kurk op rol kent vele duurzame toepassingen!


 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies