nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

kurkverzamelen.nl

Artinato wil bijdragen aan een circulaire economie. De kurk van de wijnfles is gemaakt van bast van de kurkeik. De meeste kurken komen terecht bij het restafval. Dat vinden wij zonde. Daarom stimuleren wij mensen en bedrijven om mee te doen aan het verzamelen we kurk.
www.kurkverzamelen.nl
Wil je na het drinken van je wijntje een goed gevoel overhouden? Wil je een bijdrage leveren aan een circulaire samenleving? Spaar dan al je kurken op. Wil je met anderen kurken sparen, thuis, in de supermarkt of bedrijf? Wij stellen gratis een bokaal beschikbaar.

Waar komen de kurken terecht? 
Voor het recyclen van de kurken werken wij samen met met Cork Circulair, Zij analyseren de kurken en sorteren de kurken uit voor recyling, zoals te zien op dit filmpje Green-Tech-Lab van Fontys Hogeschool Venlo heeft onderzoek en ontwikkeling gedaan voor het maken van een homogeen kurkpoeder. Dit is inmiddels gelukt en wordt gebruikt voor kurkmeubels. Gezocht wordt nog naar een 100% biologische binder om het poedervorm om te zetten naar een vast kurkproduct. Meer informatie kun je lezen op Corkcircular

Waar gebruiken wij de gerecyclde kurk voor?
Van de geryclede kurk worden ook kurkkorrels gemaakt. 
Het kurkgranulaat (kurkkorrels) gebruiken wij als vulling in onze kurkproducten. Onze kurk yogakussens, zitkussens en krukjes hebben een vulling van kurkgranalaat. Het voordeel is dat het zich makkelijk vormt naar het lichaam en  de lichaamstemperatuur aanneemt. 
kurk-meditatiekussenkurkpoef-met-kurkgranulaatkurk-kruk
Verzamelen en wegbrengen
Je kunt je verzamelde kurken inleveren bij Artinato in Maarsbergen. We vinden het leuk als je een afspraak hiervoor maakt. Dan belonen we je met een leuk presentje. Je kunt hiervoor mailen naar: info@artinato.com 
Opsturen naar Artinato kan natuurlijk ook. 
Artinato
Ambachtsweg 4
3953 BZ Maarsbergen

Of lever de kurken in bij één van de kurk verzamel punten van Kurkretour . Kijk op de kaart of er een punt bij jou in de buurt zit. 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.