nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Zoë Bands

  08-02-2018     Reacties (0)

Zoë bands Aangespoelde zwemvesten op Lesbos De huidige toestand op Lesbos is niet bepaald rooskleurig. Niet voor de vluchtelingen die er zitten en niet voor de lokale bevolking. Op dit moment komen er geen vluchtelingen meer aan, maar zitten er nog wel een groot aantal op het eiland. Ondanks alle hulp die er nog steeds is, is het ontzettend lastig om deze mensen te voorzien van de dagelijkse behoefte die ieder mens heeft. Ook de locals op het eiland hebben het op dit moment ontzettend moeilijk. Het toerisme met enorme hoeveelheden gedaald. En aangezien dat hun belangrijkste bron van inkomen is, is het een kwestie van tijd voordat ook zij zich geen raad meer weten. Daarom is er een project gestart.     Het verhaal achter Zoë Bands   Er is een project gestart om zowel de vluchtelingen, om de locals bij te helpen. De locals en medewerkers van het project hebben groot deel van de overgebleven zwemvesten van de stranden verzameld. Ze zijn begonnen met het maken armbandjes. Bewoners van Lesbos maken handmatig armbandjes van de zwemvesten. De opbrengsten van de armbandjes worden gebruikt om de vluchtelingen te voorzien van bijvoorbeeld kleding, medicatie, een degelijke maaltijd, enzovoort. Al deze producten worden ingekocht bij verschillende winkels/restaurants op Lesbos zelf. Op deze manier kunnen we zoveel mogelijk mensen helpen. Een initiatief, waarbij een veel betekend zwemvest, omgezet wordt in een prachtig gebaar. Een gebaar wat ook nog eens wat oplevert voor degene die ze hebben gedragen, en voor de mensen die hen vanaf dag één hebben geholpen.    Lesbos naait Zoë Bands Ambachtelijk handwerk Zoë Bands De Zoë Bands worden handmatig geknipt en genaaid van aangespoelde zwemvesten.    Zoë Bands  Voor de vluchtelingen en bewoners van Lesbos...

Lees meer

Kurk het bos van de toekomst

  08-02-2018     Reacties (0)

Kurkeiken Jonge kurkeiken Goede doelen daar staan wij altijd open voor. Het goede doel moet aansluiten bij de missie van Artinato.  Prosuber , gespecialiseerd in isolatiekurk, heeft een bijzonder goed doel. Het goede doel heet #het bos van de toekomst. Zij zorgen voor meer kurk bos in de toekomst. Je adopteert een jonge kurkeik voor 5 jaar, geeft hem een naam en vertroeteld hem.  Jonge kurkeik Wij hebben twee jongen kurkeiken  besteld.  Ze heten mevrouw en mijnheer Kurk. Ze staan bij ons op de zaak en worden de komende jaren goed verzorgd. Kurk in Nederland Op een kaart houden ze bij waar de jonge kurkeikjes als staan. Wil jij ook meedoen aan dit originele goede doel. Neem dan  contact  op met Pro Suber en bestel je troetel kurkeiken voor onze duurzame toekomst. 

Lees meer

Duurzaam inkopen

  08-02-2018     Reacties (0)

Duurzame producten Duurzame producten Ik ga graag naar de markt. Lokale markten, bij voorkeur met streek producten, zijn altijd een lust voor het oog. Het is allemaal wel verleidelijk die zalige etenswaren, ik koop dan ook gauw meer dan goed voor me is en ik mee kan krijgen.    Duurzame kurk tas Handige, duurzame, grote kurk tas Gelukkig biedt deze grote kurk tas de uitkomst.We gebruiken tegenwoordig geen plasticzakken meer. Ook probeer ik zo weinig mogelijk plasticzakken uit de oude voorraad te gebruiken. Deze  vederlichte kurk tas  is echt een uitkomst. Er past veel in, te veel...........

Lees meer

Dag van de duurzaamheid

  08-02-2018     Reacties (0)

#dvdd16 Dag van de duurzaamheid     Op 10/10/2016 is het de dag van de duurzaamheid. Als duurzame webshop zijn wij natuurlijk voorstander van dit initiatief. Helaas waren wij 1 dag te laat voor het indienen van ons idee. Het stimuleren van bouwen en gebruik van duurzaam kurk.  Daarom sondersteunen wij het idee van Pro Suber. Kijk voor alle ideeën op  Duurzame Dinsdag                Inzamelen van kurk Kurk inzamelen voor Duurzame Dinsdag

Lees meer

DIY kurk wand plaatsen

  08-02-2018     Reacties (0)

Kurkplaten In ons houten bos huisje willen wij zoveel mogelijk, duurzame en natuurlijke materialen gebruiken. We kiezen voor een kurk tussenwand. We kozen voor de achterkant van de kurkschors. Er zijn  twee soorten kurkplaten. Proefopstelling kurk wand Proefopstelling voor kurk muur Wij maken een proefopstelling van de kurkplaten. De platen verstek plaatsen vinden wij het mooist.     Gipswand Gipswand voor kurk muur Eerst plaatsten wij een nieuwe scheidingswand van gipsplaten.  Benodigde materialen Lijm voor kurkwand Wij gebruiken de supersterke tegellijm van Knauf en een lijmkam.  Lijm aanbrengen op kurkwand Lijm aanbrengen op kurkplaat We verdelen de lijm over de kurkplaat met een lijmkam. Kurkplaten plaatsen Bevestigen decoratie kurkplaten Nadat we de kurkplaten voorzien hebben van lijm plaatsen we de kurkplaten op de gipswand. Voor de zekerheid bevestigen we ze met schroeven en laten deze twee dagen zitten. Zo kunnen de kurkplaten met de lijm zich goed hechten aan de gipswand. Trendy DIY kurkwand Trendy kurkwand Wij zijn trots op het eindresultaat van de DIY decoratieve kurkwand.   Duurzame, isolerende kurkwand Decoratieve kurkwand Kurk is een natuurproduct. Kurk is isolerend, brandwerend en geluidswerend.  Kurk muurbekleding is ideaal en decoratief voor het bekleden van een muur in een woonkamer, slaapkamer of muziekkamer.  Kurk zoooooooo 70???? Echt niet! Kurk is duurzaam en trendy!

Lees meer

DIY voor Vaderdag

  08-02-2018     Reacties (0)

Kastje versieren met kurk   Kastje bekleden met kurk     Ik ben een groot fan van DaWanda. Ik kijk regelmatig naar de DIY tutorials over kurk. Vandaag zag ik deze een kastje versieren met kurk. Ik dacht dat is leuk om voor Vaderdag te geven.  Eenvoudig en makkelijk te doen op deze zondag middag.  Kastje versieren met kurk         Creatief met kurk 2.0       Creatief met kurk   Leuk om cadeau te geven voor Vaderdag! Geef je creativiteit een boost, als je vol trots kunt zeggen: "Helemaal zelf gemaakt".             

Lees meer

Carbagerun Team Corky

  08-02-2018     Reacties (0)

Auto met kurken Kurken auto van Carbagerun team Corky     Een klant van ons maakte ons attent op deze wel heel speciale auto. De auto van  Carbagerun team Corky  rijdt voor Kika.           Zij deden eerder met deze auto mee aan een race. In De Carbagerun Wintereditie is van 6 t/m 10 februari 2017. Denemarken, Noorwegen, Zweden. doen zij weer mee. Team Corky bestaat uit Robert-Jan, Jörg en natuurlijk Corky. 

Lees meer

Kurk armbanden voor mannen

  08-02-2018     Reacties (0)

Stoere kurk armbanden voor heren Kurk heren armbanden   Onze armbanden van kurk zijn echt iets voor de stoere, actieve buitenman. Je wilt een armband die bij je past geen leer, die heb je al genoeg, maar een handgemaakte armband van natuurlijk kurk. Een armband personaliseren?  Heren armband met tekst     Kurk armband met tekst       Je kunt de kurk armbanden bij ons persoonlijk maken, wij laser graveren je tekst of afbeelding je armband.   Kurk heren armband met stoere sluiting De kurk heren armbanden hebben een stoere sluiting gemaakt van Zamac. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor auto's en patrijspoorten van auto's.                   

Lees meer

Ibiza slippers

  08-02-2018     Reacties (0)

Leren Ibiza slippers Zon en Ibiza slippers Vandaag nog zo'n zonnig, warme dag. We willen optimaal genieten en spijbelen vanmiddag een beetje.Even niet werken aan de webshop van Artinato maar lekker naar het water. Wat trekken we aan? Ibizaslippers met houten kralen  Zand en Ibiza slippers   Wij nemen een zonnehoed oranje zonnehoed mee, past goed bij de nagellak. Verder trekken we onze  handgemaakte leren Ibizaslippers  aan.  De applicaties zijn handgemaakt met echte steentjes uit Ibiza, kurk strikjes uit Portugal en houten kralen uit Gambia. Van elk verkocht paar geven we € 5,- aan de  Lamin Touba Nursery School in the Gambia . 

Lees meer

Lekker zomers buiten eten

  08-02-2018     Reacties (0)

Originele kurk placemat Gezond eten op kurk placemat         Als de zon schijnt wil ik buiten eten en wil ik gezond eten. Lekker veel gezonde salades en light eten.Hebben jullie dat ook?  Deze gezonde salade is op zich al een mooi plaatje. Ik maak het plaatje af met één van onze natuurlijk  duurzame kurk placemats.      Tegenwoordig eet ik vaker biologisch. Misschien wordt het vanavond de salade met feta, kip, rucola en veel olijven. Of ......                              Couscoussalde Couscous salade   Of ik eet deze frisse couscous salade met veel koriander. Voor iedereen eet smakelijk! En voor wie het kan en wil. Lekker buiten eten. Close to Nature

Lees meer