nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurk laminaat is duurzaam, isoleert en dempt geluid. Kurk laminaat is net zo gemakkelijk te monteren als laminaat. 

Wij gaan voor het beste advies en voor het beste resultaat. Veel klanten hebben al gebruik gemaakt van onze services. Geen zin om zelf aan het werk te gaan? Wij leggen het kurk laminaat graag voor je.  Kurk klikvloeren

Een kurk klikvloer wordt ook wel een zwevende vloer of kurk laminaat genoemd. 

Kurk laminaat

Wij verkopen kurk laminaat in verschillende designs, bijvoorbeeld houtlook, steenlook en betonlook. 

Kurk laminaat leggen

Je kan de kurkvloer makkelijk zelf leggen; het werkt hetzelfde als het leggen van een laminaatvloer.

Leginstructies kurk laminaat 
• Leg een ondervloer tegen het vocht, een dampdichte folie voldoet
• Leg de vloerdelen uit de verschillende verpakkingen bij elkaar. Voorkom dat je vloerdelen uit één verpakking bij elkaar legt i.v.m. spreiding motief
• Bepaal de legrichting
• Begin niet in het midden, maar langs de langste muur, werk van links naar rechts, leg de vloer waterpas, gebruik afstandshouders aan lange kant en kopsekant
• Houd bij het leggen van de vloerdelen, 10 mm over aan de randen (bij de muur of drempel).
De vloer kan gaan krimpen en uitzetten en heeft deze ruimte nodig. Je kan hiervoor houten afstandshouders gebruiken
• Aan het einde van de eerste rij kort je de plank in, deze plank (minimaal 25cm) is het begin van de volgende rij
• De volgende plank leg je met een hoek van +/- 30 graden in de kopse kant. Daarna klik je de lange kant in de plank .
• Je gebruikt een aanslagblok en een hamer om de vloerdelen in elkaar te tikken. Zorg dat je niet te hard slaat. Hierdoor krijg je deuken of sla je de rand kapot
• Zagen van de vloerdelen gebruik hiervoor een decoupeerzaag

Wij gaan voor het beste advies en voor het beste resultaat. Veel klanten hebben al gebruik gemaakt van onze services. Wij kunnen ook de kurkvloer voor je leggen. 

Kurk

Kurkeik

Kurkeik groeit voornamelijk rond de Middellandse Zee en een klein gedeelte groeit in Noord Afrika. Een kurkeik kan wel 150 tot 200 jaar oud worden.

De boom heeft een grillige vorm met kronkelende takken. Het blad is donkergrijs groen en behaard aan de onderzijde en heeft daardoor een bleke groene kleur. Kurkeiken zijn winterhard tot wel -20C. Is de winter zacht dan blijft het blad mooi donker grijsgroen. In een strenge winter kan het blad bruin kleuren en afvallen.

Kurkschors

De kurkschors is ruw en grijs en bestaat uit heel veel cellen, 1cm3 bevat 40 miljoen cellen, die gevuld zijn met een op lucht lijkend gas. Kurk laat bijna geen lucht, water en olie door. De buitenkant van de cellen bevat surbine, een natuurlijke binder. Er zijn geen andere natuurlijke of synthetisch materialen die zoveel cellen bevatten. Kurk isoleert hierdoor zeer goed.

De kurkschors beschermt de boom tegen hitte en uitdroging. Hierdoor kan de kurkeik later gewoon weer groeien. Ook werken kurkbossen brandvertragend zodat de brand zich in droge, warme gebieden zich minder snel verspreidt.

Eigenschappen van kurk

Kurkeiken verminderen CO2

Door de vraag naar kurk worden kurkbossen onderhouden. Dit proces levert een actieve bijdrage aan de klimaatbeheersing.

Kurkbomen absorberen meer CO2 dan alle andere bomen. Voor kurk worden geen bomen gekapt. De bast van de kurkeik  wordt door vakkundige ambachtsmensen met hand verwijderd. Dit gebeurd al van generatie op generatie. Een kurkeik zonder bast neemt vele malent meer CO2 op dan een kurkeik met bast. Nadat bij de kurkeik de bast is verwijderd groeit er weer een nieuwe dikkere bast aan. Deze kurk bast neemt in zijn groeiproces nog meer CO2 op. Dit proces herhaalt zich elke keer na het oogsten. Met als resultaat  een steeds dikker wordende bast, de CO2 opname wordt meer en meer.

De gemiddelde leeftijd van de kurkeik is 150 jaar. De eerste keer dat de kurkeik van zijn schors  wordt ontdaan is bij 25 jaar. Daarna gebeurt dit 1x in de 9 jaar. De sterk verhoogde CO2 opname, in de levenscyclus van de boom, kan zeker 10-12 keer herhaald worden. Als we dit afzetten tegen kurkeiken die niet ontdaan zijn  van hun schors, concluderen we dat de CO2 opname bij deze kurkeiken vele malen groter is.

Daarom moeten de kurkbossen onderhouden worden. De kurkbossen behoren tot de belangrijkste bossen, in de landen rond de Middellandse Zee en Noord Afrika, qua biodiversiteit. Er leven ontelbare dieren (ook bedreigde dieren zoals de Iberische Lynx, Iberian Imperial Eagle, Barbary hert), plantensoorten, micro-organismen en schimmels.

Kurkschors verwerken

De kurkschors wordt voor de 1e keer verwijderd als de kurkeik 25 jaar is en de boom minimaal 75cm dik. De eerste oogst heet de Virgin Cork. De schors blijft eerst een tijd in het bos liggen als natuurlijke bodembedekker en om vocht te verdampen. Daarna  wordt het gedroogd en gekookt om de insecten te verwijderen en de kurk flexibeler te maken.

Kurk producten

Kurk producten Virgin Cork: Kurk wand – kurk wandpanelen -kurk op muur- kurk plaat- kurk isolatie – isolatierollen en -panelen, kurkpanelen die isoleren en de akoestiek verbeteren - kurkgranulaat voor de vulling van kussen en als basis voor kurkprouducten - kurkschors in de tuin en gebruik voor terrarium.

De volgende oogsten zijn kwalitatief hoog genoeg om kurkschors voor kurkwand, kurk vloer, prikbord kurk, kurk rollen en kurk behang te maken.

Onze kurkproducten komen uit Portugal, dit land is de grootste leverancier van kurk. Portugees kurk heeft een zeer  hoge standaard kwaliteit, daarom kiezen wij voor Portugees kurk. De lonen liggen op niveau en de arbeidsomstandigheden zijn goed, dit vinden wij erg belangrijk. Portugal houdt zijn naam hierin hoog; 15% van de bevolking werkt in de kurksector. In eigen atelier verwerken wij ook halffabricaten tot eindproduct.

Hoeveel weegt kurk?

Omdat kurk per 1cm3 40 miljoen cellen bevat is het ook bijna gewichtloos. Ideaal als je een kurkwand of kurkvloer gaat installeren. Maar natuurlijk ook voor het tillen van je kurk kruk of het dragen van een lichte kurk tas op je schouder.

Kurk anti allergisch

Kurk kent geen elektrische lading en trekt daarom geen stof aan. Dit maakt kurk een anti-allergisch product. Uitstekend te gebruiken door mensen die allergisch zijn.

Kurk isolatie

Door de cellen in de schorslaag die allemaal als kleine warmte- en geluidsisolatoren werken absorberen deze cellen de druk en schokken en geven ze kurk drijfvermogen en veerkracht. Denk maar aan een wijnkurk, hoe die meeveert als je hem in de wijnfles drukt.

Kan kurk tegen vocht?

Kurk kan tegen vocht! Door de miljoenen cellen gevuld met surbine, laat kurk geen water/vocht door. Denk maar aan het feit dat kurk drijft en niet volloopt met water. Daarom is kurk ook uitstekend om mee te isoleren en kan kurk voor de buitenmuur worden gebruikt.

Is kurk geluiddempend

Jazeker! Kurk is geluiddempend. En verbetert hiermee de akoestiek. Dit omdat per 1m3cm 40 miljoen cellen bevat die elk het geluid isoleren. Bijvoorbeeld kurklaminaat dempt 54% meer geluid dan gewoon laminaat.

Onschadelijk voor gezondheid

Kurk is een volledig natuurproduct en bevat geen giftige stoffen. Daarmee is het een uniek product dat bijdraagt aan uw gezondheid en aan de natuur.

Vegan en diervriendelijk

Kurk is een volledig natuurproduct en diervriendelijk. Het is Vegan en Peta approved.

Kurk laminaat is daarom een zeer duurzame vervanger van laminaat.

 


 

 

 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies