nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurkwanden

Kurk muur

Wil je met duurzaam materiaal een muur bekleden? Denk dan eens aan een kurk muur. Kurk is een volledig natuurlijk en biologische afbreekbaar en recyclebaar. Dat wil zeggen dat kurk vanzelf weer aangroeit. Kurk isoleert en verbetert de akoestiek. Daarnaast is kurk brandwerend. Als je een ruimte hebt met veel harde materialen dan is een kurk muur de oplossing. Voor kurk worden geen bomen gekapt in tegenstelling tot hout. De bast van de kurkeik groeit weer aan. Een kurkeik waarvan de bast is verwijderd neemt vele malen meer CO2 op dan een kurkeik met bast. De kurkeik waar de kurkwanden van gemaakt worden groeien vooral rond de Middellandse zee en in Noord-Afrika. Portugal levert het meeste kurk. 

Ben je benieuwd naar de soorten kurk voor kurkwanden, voordat je bijvoorbeeld kurk wandpanelenkurk wandtegels of kurk behang gaat kopen? 

Lees dan alles over kurkwanden, we vertellen je er hieronder graag meer over.Waarom kiezen voor kurkwanden?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om kurk op wanden in hun huis te plaatsen. De voornaamste reden is hierboven al genoemd, De productie van kurk en het materiaal zelf is ontzettend duurzaam. Kurk komt namelijk van de kurkeik, de quercus suber. Wil je graag ecologisch verantwoorde wandbekleding? Dan zijn kurkwanden dus een perfecte optie.

Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om voor wandbekleding van kurk te kiezen, namelijk:

  • Kurk geeft een robuuste uitstraling, wat perfect past bij de industriële stijl die tegenwoordig erg geliefd is in huishoudens;
  • Kurk is vuilafstotend;
  • Kurk is eenvoudig op een wand aan te brengen;
  • Kurk is biologisch afbreekbaar;
  • Een kurkwand is prima als prikbord te gebruiken;
  • Kurk draagt bij aan de akoestische isolatie in een ruimte;
  • Kurk draagt ook bij aan de warmte isolatie in een ruimte.

Welke soorten wandkurk kun je aanbrengen?

Er zijn verschillende manieren om een wandkurk te creëren. We benoemen de mogelijkheden hieronder.

Kurktegels 

Je kunt onder andere gebruik maken van kurk wandtegels die speciaal zijn gemaakt om een kurkwand mee te maken, zoals de kurktegels van Artinato. Bij ons kun je kiezen uit verschillende motieven en kleuren kurk wandtegels. Bij ons vind je dus zeer waarschijnlijk een kurken wandtegel die helemaal bij de rest van jouw interieur past.

Akoestische kurk wandpanelen

Kurk wandpanelen verbeteren de akoestiek, de galm in de ruimte wordt minder. De meest duurzame akoestische panelen zijn gemaakt van duurzaam kurk. 

Kurk op rol

Wij ook kurk op rol in ons assortiment opgenomen. Door te kiezen voor kurk op rol, heb je heel vlot en eenvoudig een kurk wandbekleding in de ruimte. Bovendien kun je de kurk op rol als een groot prikbord gebruiken. Dit kan niet alleen leuk, maar ook ontzettend handig zijn. Op een groot prikbord kun je namelijk van alles kwijt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oproepjes, maar ook aan ideeën die voortkomen uit brainstormsessies enzovoorts. De kurk op rol verbetert de akoestiek en isoleert. 

Kurkbehang

Kurk behang is gemaakt van echt kurk en is hip en duurzaam. Ons kurkbehang is van een zeer zware kwaliteit. 

Wat je moet weten als je kurk op de wand aanbrengt

Kurk is een natuurlijk product. Daarom is het belangrijk om kurk tenminste eerst 48 uur lang te laten liggen in de ruimte waar je een kurkwand wilt maken. Hierdoor kan het materiaal acclimatiseren en op dezelfde temperatuur komen als de ruimte. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om kurk op de wand te bevestigen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat kurk iets kan verkleuren als het te lang aan zonlicht wordt blootgesteld. Kurk is een volledig natuurproduct soms zitten er mogelijk kleur nuances in kurk, dit hoort bij het product en geeft het product een natuurlijke uitstraling. Dit in tegenstelling tot kunststof materialen. Wij raden aan bij kurk wantegels, tegels uit verschillende pakken door elkaar te gebruiken. Kurk is gemaakt van boomschors van de kurkeik. Het komt volledig uit de natuur. Ondanks dat kurk met de uiterste zorg is gedroogd kan het gaan werken dat wil zeggen het kan krimpen of gaan uitzetten. Dit is een eigenschap die, net als bij hout, ook bij kurk hoort.

Met kurkwanden haal je de natuur in huis!


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies