nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurkverzamelen.nl

Artinato wil bijdragen aan een circulaire economie. De echte kurk van de wijnfles is bast van de kurkeik, een volledig natuurproduct. De meeste komen terecht bij het restafval. Dat vinden wij zonde. Daarom stimuleren wij mensen om mee te doen aan het verzamelen we kurk. Doe je mee?
 
Wil je na het drinken van je wijntje een goed gevoel overhouden? Wil je een bijdrage leveren aan een circulaire samenleving? Spaar dan al je kurken op. Wil je met anderen kurken sparen, thuis, in de supermarkt of bedrijf? Wij stellen gratis een bokaal beschikbaar.

Je kunt twee dingen doen met de verzamelde kurken: 

Waar komen de kurken terecht? 
Voor het recyclen van de kurken werken wij samen met met de Eker. Zij analyseren de kurken en sorteren de kurken uit voor recyling, zoals te zien op dit  filmpje
Green-Tech-Lab van Fontys Hogeschool Venlo doet verder onderzoek en ontwikkeling voor het maken van een homogeen kurkpoeder. Gezocht wordt nog naar een 100% biologische binder om het poedervorm om te zetten naar een vast kurkproduct. 

Verzamelen en wegbrengen
Je kunt je verzamelde kurken inleveren bij Artinato in Maarsbergen. We vinden het leuk als je een afspraak hiervoor maakt. Dan belonen we je met een leuk presentje. Je kunt hiervoor mailen naar: info@artinato.com 
Opsturen naar Artinato kan natuurlijk ook. 
Artinato
Ambachtsweg 4a-bis
3953 BZ Maarsbergen

Of lever de kurken in bij één van de kurk verzamel punten van Kurkretour . Kijk op de kaart of er een punt bij jou in de buurt zit. 


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.