nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Kurkwanden

Wil je met duurzaam materiaal een wand bekleden? Wat dacht je van een kurkwand? Kurk is een plantaardig materiaal dat ontzettend duurzaam is. Zelfs de productie van kurk is milieuvriendelijk. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van kurk als wandbekleding, alvorens je een kurkwand gaat kopen? Lees dan snel verder, want we vertellen je er hieronder graag meer over.Waarom kiezen voor kurk op de wand?

Er zijn een aantal redenen waarom mensen ervoor kiezen om kurk op wanden in hun huis te plaatsen. De voornaamste reden is hierboven al genoemd, de productie van kurk en het materiaal zelf is ontzettend duurzaam. Wil je graag ecologisch verantwoorde wandbekleding? Dan zijn kurkwanden dus een perfecte optie.

Daarnaast zijn er nog een aantal redenen om voor wandbekleding van kurk te kiezen, namelijk:

  • Kurk geeft een robuuste uitstraling, wat perfect past bij de industriële stijl die tegenwoordig erg geliefd is in huishoudens;
  • Kurk is vuilafstotend;
  • Kurk is eenvoudig op een wand aan te brengen;
  • Kurk is biologisch afbreekbaar;
  • Een kurkwand is prima als prikbord te gebruiken;
  • Kurk draagt bij aan de akoestische isolatie in een ruimte;
  • Kurk draagt ook bij aan de warmte isolatie in een ruimte.

Hoe kun je kurk op wanden aanbrengen?

Er zijn verschillende manieren om een wandkurk te creëren. We benoemen de mogelijkheden hieronder.

Kurktegels voor op wanden

Je kunt onder andere gebruik maken van kurktegels die speciaal zijn gemaakt om een kurkwand mee te maken, zoals de kurktegels van Artinato. Bij ons kun je kiezen uit verschillende kurk wandtegels. Zo kun je kiezen voor kurktegels met een gestreept motief of juist voor kurktegels met een gevlekt motief. Ook qua kleur heb je bij ons een ruime keuze. Zo kun je kiezen voor een tegel met een warme bruine kleur, voor een tegel met een zilverkleurige wax-laag of juist voor een wandtegel met een natuurlijke kleur en motief. Bij ons vind je dus zeer waarschijnlijk een kurken wandtegel die helemaal bij de rest van jouw interieur past.

Kurk op rol

Naast kurk wandtegels hebben wij ook kurk op rol in ons assortiment opgenomen. Door te kiezen voor kurk op rol, heb je heel vlot en eenvoudig een kurk wandbekleding in de ruimte. Bovendien kun je de kurk op rol als een groot prikbord gebruiken. Dit kan niet alleen leuk, maar ook ontzettend handig zijn. Op een groot prikbord kun je namelijk van alles kwijt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan oproepjes, maar ook aan ideeën die voortkomen uit brainstormsessies enzovoorts.

Wat je moet weten als je kurk op een wand gaat aanbrengen

Kurk is een natuurlijk product. Daarom is het belangrijk om kurk eerst 48 uur lang te laten liggen in de ruimte waar je een wandbekleding van kurk wilt maken. Hierdoor kan het materiaal acclimatiseren en op dezelfde temperatuur komen als de ruimte. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om kurk op de wand te bevestigen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat kurk kan verkleuren als het te lang aan zonlicht wordt blootgesteld. In tegenstelling tot hout wordt kurk juist lichter als het lang aan zonlicht wordt onderworpen. Het is immers een natuurproduct. Kurk is een volledig natuurproduct er zitten mogelijk kleur nuances in kurk, dit hoort bij het product en geeft het product een natuurlijke uitstraling. Dit geeft kurk een authentieke uitstraling. Dit in tegenstelling tot kunststof materialen. Wij raden aan bij kurk wantegels, tegels uit verschillende pakken door elkaar te gebruiken. Kurk is gemaakt van boomschors van de kurkeik. Het komt volledig uit de natuur. Ondanks dat kurk met de uiterste zorg is gedroogd kan het gaan werken dat wil zeggen het kan krimpen of gaan uitzetten. Dit is een eigenschap die bij kurk hoort.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.