nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

Van boomschors tot kurkproduct

Wat weet u over kurk?

Het mooie van kurk Kurk is 100% natuurlijk, milieuvriendelijk, recyclebaar, biologisch afbreekbaar, vederlicht, elastisch, vuilafstotend en een milieuvriendelijk natuurproduct. Buiten dat kurk ecologisch verantwoord en duurzaam is, is het ook water afstotend, antistatisch onderhoudsvriendelijk en vederlicht. Kurk is een prima alternatief voor mensen die geen dierlijke producten willen gebruiken. Kurk heeft dezelfde eigenschappen als leer.

 

Hoe wordt van de kurkschors een kurkproduct gemaakt?

Bekijk ons filmpje van kurkschors tot kurkproduct meer over kurk door Artinato

 

Meer over de kurkeik

Door het verwijderen van de schors van de kurkeik (Ouercus suber) wordt het niet alleen alleen mogelijk gemaakt vele mooie kurkproducten te maken zoals vloeren, schoenen, foto op kurk, kurk tassen, kurk sieraden en meer kurk accessoires.

 

KURK PRODUCTEN

Maar bovendien is de boom door het verwijderen van zijn bast, in staat om 3 - 5 keer meer CO2 te absorberen dan kurkeiken die niet geoogst worden. Als een kurkeik niet geoogst wordt verwilderen de bossen met bedreigde diersoorten zoals roofvogels en Iberische Lynx. Lees meer over de Iberische Lynx Een kurkeik kan tot 20 jaar oud worden. Dit komt overeen met gemiddeld 16 oogsten. Wil je nog meer over kurk weten? Lees meer hierover op de mooie site van Saudades de Portugal, met allerlei informatie over Portugal en de kurkeik: van boom tot fles En niet alleen Artinato verkoopt kurk, Ikea heeft ook kurk ontdekt, maar wij waren eerder en hebben veel meer mooie kurkproducten. Kijk en vergelijk kurk producten Ikea

    07-02-2018 12:01     Reacties ( 0 )

Reacties (0)

Geen reacties gevonden.