nl
X

Er zijn nog geen producten in uw winkelwagen geplaatst.

MISSIE & VISIE & MVO

MISSIE

Artinato wil mensen, die bewust bezig zijn met body, health, mind and environment, kleden en omgeven met pure, comfortabele, natuurlijke producten. Puur genieten, dicht bij de natuur, bij zichzelf en bewust bezig:

MVO 
Artinato draagt bij aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Artinato zorgt voor mens en omgeving. Hiervoor is balans nodig binnen de bedrijfsvoering. Nu, en in de toekomst, zet Artinato zich in voor maatschappelijke doelen in eigen land en/of buitenland. Van uw kurkaankopen gaat 5% naar #het bos van de toekomst. Bij dit project adopteert en verzorgt u een kurkboom. Deze wordt later in een kurkbos herplaatst. Zo dragen u en wij een kurkje bij voor het behoud van de kurkbossen voor de wilde dieren. Artinato steunt het project Zoë bands en Artinato's eigen project. Artinato helps the Gambia. Wij ondersteunen de Lamin Touba school en zorgen ervoor dat twee kinderen die wij kennen naar school kunnen gaan.  

 

VISIE
Artinato heeft aandacht voor duurzame producten; mode die waardevol is voor de drager. Het verbinden van mens en kleding, met respect voor mens en natuur. Het bewustmaken van consumenten, zodat zij weten wat zij dragen. Mode zien wij breed, als lifestyle. Wij denken hierbij niet alleen aan de kleding zelf.

NAAM
De naam Artinato komt van het Portugese woord Artesanato. Dit betekent ambachtelijk gemaakt handwerk.

LOGO
Het logo bestaat uit twee handen, deze staan symbolisch voor handwerk. De kleur symboliseert de duurzaamheid van onze producten en de verbondenheid tussen de mens en het ecosysteem.

Gebreide mode

Meer over gebreide mode

Geschiedenis van de poncho
De poncho vond zijn oorsprong in de 16e eeuw. In een gebied dat grote delen van het huidige Argentinië en Chili omvat, 
het leefgebied van de Inca’s. Door de koude avonden en nachten was er behoefte aan een warm, comfortabel kledingstuk. 
De Inca’s beschikten over katoen, wol en kennis van weeftechnieken. Zo werd in de 16e eeuw, de poncho geboren.

De Spanjaarden namen de techniek en vorm mee naar Europa. Sindsdien is de vorm en de functie van de poncho niet veranderd! In tegenstelling tot een jas kunnen we de poncho over ieder kledingstuk dragen. Formeel, feestelijk of casual. 
Tijdloos, elegant, zwierig, chique en praktisch!

Geschiedenis van onze poncho
In 1992 besloot een inwoner van een klein Portugees dorp zijn hart te volgen en zijn droom waar te maken, een oude Portugese traditie in ere te herstellen. Het met de hand breien van originele visserstruien. Deze traditie ging door de industrialisatie bijna een eeuw verloren.

Corporatie
Hij richtte een corporatie op. Alleen mensen met liefde en kennis voor dit vak werden geselecteerd om hier lid van te worden.

Duurzaamheid
Duurzaamheid en ambachtelijk handwerk is de basis van de corporatie. Zij werken met gerecyclede wol en katoen. 

Kledinglijn
Voor Artinato ontwerpen zij ook in opdracht. Het assortiment is uitgebreid met eigentijdse modellen, zoals herentruien en poncho’s in moderne kleuren en designs.

Onze collectie
Wij hebben damesponcho´s en kinderponcho´s en stoere, warme herentruien. Handgemaakte, duurzame mode. Tijdloos maar ook in trendy kleuren en designs.  

Missie
Artinato heeft aandacht voor duurzame mode. Mode die waardevol is voor de drager, het verbinden van mens en kleding. Artinato wil mensen, die bewust bezig zijn met body, Health, mind and environment, kleden met pure, comfortabele, natuurlijke kleding. Vervaardigd door ambachtslieden met liefde voor hun vak.

Handgemaakte schoenen

Onze schoenen zijn met de hand vervaardigd door ambachtsmensen met liefde voor hun vak. Het met de hand maken van schoenen is een arbeidsintensief proces met als eindresultaat een zeer goede kwaliteitsschoen. Dit gebeurt in kleine, lokale, Portugese (familie) ateliers, waar wij rechtstreeks onze contacten hebben. Portugal is een leer- en schoenenland bij uitstek. Ook veel grote, bekende merken laten hun schoenen in Portugal maken.

Het leer
Wij gebruiken hoofdzakelijk zacht en soepel kalfsleer en suède, ingekocht in Portugal en Italië. Leer is een natuurproduct, leer leeft. Hoe minder het leer is bewerkt hoe beter de kwaliteit. 
Dit is terug te zien in de subtiele, soms wat onregelmatige structuur van onze laarzen en schoenen.

Van leer tot schoen
Geconcentreerd tekenen de dames het model van de schoen uit op het leer. Daarna snijden zij het model met de hand uit, een precisie werkje.

Met welke methode maken wij de schoen?
De maakmethode van de schoenen heet de Blake methode. Hierbij bevestigen we de zool vanuit de binnenkant aan de bovenschoen. De schoen is volledig doorgestikt, er ontstaan geen randen. Hierdoor is de schoen erg soepel en heeft een buigzame zool. Deze methode zorgt voor een duurzame kwaliteitschoen. De schoen straalt klasse en kwaliteit uit. Daarom houden wij een aantal schoenen en laarzen in onze basiscollectie, dit zijn tijdloze schoenen. Niet alleen veel Portugese schoenen zijn gemaakt met de Blake methode, ook de klassieke Italiaanse schoenen staan hier bekend om.

ZAMAC

De applicaties en sluitingen van onze sieraden zijn gemaakt van Zamac. Zamac een groep legeringen, zink is  het belangrijkste component. Het materiaal is samengesteld uit Zink, Aluminium, MAgnesium en Koper. 

Het wordt gebruikt in de auto- en meubel industrie, voor bijvoorbeeld deurklinken, handgrepen, patrijspoorten van boten.

U kunt Zamac poetsen met een zilverpoetsdoek.

Duurzame kurkeik
Wat weet u over kurk? Weet u dat kurk een uniek natuurproduct is? Het is duurzaam, vederlicht, elastisch en hypoallergeen. Kurk is biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en recycleerbaar. Het werkt isolerend en brandwerend. 
Lees op ons blog meer over kurk